Coach Evelyne

Leer jezelf weer oké te vinden

Individueel traject

Na afloop van het traject 

– heb je meer plezier in het leven, kan je meer ontspannen en loslaten

– heb je meer zelfvertrouwen, kan je nee zeggen en je grenzen aangeven

– heb je meer rust in je hoofd en weet je wat je wil

– heb je meer energie en kan je dingen aanpakken

Waaruit bestaat het traject precies?

Individuele coaching

Tijdens deze sessies word je persoonlijk gecoacht. Er is tijd om tot rust te komen en écht gehoord te worden. Je hoeft op dat moment niets te noteren, dat doe ik voor jou. Jij kan je helemaal focussen op de essentie.

Materialen

Je krijgt werkdocumenten met templates en een handige checklist.

Tussentijdse opvolging

Tussen de sessies door ben ik bereikbaar om je vragen te beantwoorden of je te helpen als je vastzit. Jouw coach is natuurlijk ook maar een mens, die moet slapen en eten enzo. Laat ons zeggen dat je in normale omstandigheden binnen de 24u antwoord hebt!

BONUS

Na het traject laat ik je niet zomaar los. Tot twee maanden nadien voorzie ik opvolging via mail. Slaat de twijfel toe, of heb je een dipje, dan ben ik nog steeds bereikbaar voor jou.

 Wat is jouw investering?

Het perfectionisme patroon doorbreken vraagt tijd en regelmatige begeleiding. Om een minimale kwaliteit en resultaat te kunnen garanderen bied ik een startpakket aan. Heb je daarna nog nood aan extra sessies, dan geldt het gereduceerd voordeeltarief. Hou je liever de regie volledig zelf in handen dan geldt het standaardtarief.

 Startpakket

597

– alle werkdocumenten –
– 8u individuele coaching –
– tussentijdse begeleiding via email –
– opvolging via email tot twee maand na traject –

Bedrijven : 997 excl. BTW*
Particulieren : 597

Per uur

voordeeltarief

Bedrijven : 125/u excl BTW*
Particulieren : 75/u

standaard tarief

Bedrijven : 150/u excl BTW*
Particulieren : 90/u

5/5

Naar een coach stappen was voor mij een grote stap. Evelyne gaf mij meteen een goed gevoel en stelde mij op mijn gemak. Vanuit een gezonde nieuwsgierigheid en heel veel goesting gingen we samen aan de slag. Heel doelgericht bovendien, zo heb ik het graag. De resultaten merk ik nog elke dag.

Dank u Evelyne! Je hebt mij geholpen om vrijer en gelukkiger door het leven te gaan.

Bram V

Praktisch

De sessies gaan steeds door in de praktijk te Londerzeel. De praktijk ligt tegenover het zwembad, op enkele minuten wandelen van het station. Er is voldoende parkeergelegenheid in de onmiddellijke omgeving. Er is geen mogelijkheid tot elektronische betaling.

Het traject start met een intakegesprek waarin we kennismaken, en jouw perfectionisme patroon in kaart brengen. Daarna spreken we om de twee weken af. Hoeveel gesprekken iemand nodig heeft is individueel verschillend, en hangt oa. af van de mate waarin je er zelf mee aan de slag gaat tussen de afspraken door. Je krijgt kleine opdrachten mee naar huis.

Contacteer mij voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

De keerzijde van de medaille

Perfectionisme is veel meer dan ‘geen fouten willen maken’ en ‘de puntjes op de i zetten’. Het is een denk- en leefpatroon. In onze maatschappij waarin de druk om te presteren groot is, beschouwen veel mensen hun perfectionisme aanvankelijk als een grote troef. Het is inderdaad een voordeel als het gaat om dingen verwezenlijken.

Er is echter ook een keerzijde aan de medaille. De druk die je jezelf oplegt kan leiden tot piekeren, stress, angsten, schuldgevoelens, .. en zelfs tot burn-out. In plaats van je nog verder vooruit te helpen is het perfectionisme een belemmerend patroon geworden.

Typische symptomen zijn :

 • Je hebt nood aan bevestiging door anderen
 • Je legt de lat hoog, ook voor minder belangrijke dingen
 • Je hebt een laag zelfbeeld, je bent kritisch voor jezelf en twijfelt aan jezelf
 • Je voelt je vaak angstig, zoals angstig om te falen, niet goed genoeg te zijn
 • Je wil alles onder controle hebben en wil dat het op jouw manier gebeurt
 • Je bent altijd aan het denken of zelfs piekeren
 • Je stelt uit tot het laatste moment, maakt jezelf wijs dat je beter presteert onder druk
 • Je kan niet goed kiezen of beslissingen nemen
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • Je gaat vaak over je grenzen, je blijft maar doorgaan
 • Je probeert conflicten te vermijden
Hoe het perfectionisme zich uit hangt af van persoon tot persoon. Soms zijn bijvoorbeeld slechts twee of drie symptomen aanwezig, maar wel zodanig dat de persoon er hinder van ondervindt.

 Hoe ontstaat perfectionisme?

Een kind begint zijn leven als volledig vrij zichzelf. Het voelt en doet gewoon zonder denken en is vol zelfvertrouwen. Na verloop van tijd leert een kind dat wat hij doet niet altijd oké gevonden wordt door zijn omgeving. Het begint meer na te denken en past zijn gedrag aan afhankelijk van de bevestiging die het krijgt van anderen. Dit een normaal proces, het hoort bij het opgroeien. Het kind leert aandacht te hebben voor kwaliteit en rekening te houden met anderen.

Wat vaak gebeurt is dat die onbewuste nood aan externe bevestiging wordt meegenomen in de volwassenheid en met de jaren sterker en sterker wordt, tot het iemands leven gaat domineren. Je past je zodanig aan dat het een onproductief patroon wordt. Je moet een heleboel in plaats van het zelf te willen. Zonder het te beseffen ben je iemand geworden waarvan je hoopt dat anderen tevreden zullen zijn. Het denken overheerst, je weet niet meer wie je bent en wat je echt wil. Dat is heel vermoeiend, burn-out patiënten hebben niet zelden last van perfectionisme.

Perfectionisme komt vaak voor in onze huidige maatschappij. De druk om te presteren is groot, eerst op school, later in het bedrijfsleven. Het signaal dat we ‘niet goed genoeg’ zijn, doet ons ons gedrag aanpassen. We leggen de lat hoog voor onszelf en onze omgeving en als we niet aan die verwachtingen voldoen, voelen we ons tekort schieten. Maar wie wil nu niet graag oké gevonden worden? Zo houdt het patroon zichzelf in stand.

Doorbreek het patroon

Perfectionisme is een patroon dat je ooit hebt geleerd, en dat je ook weer kan afleren. Een coach kan je daarbij helpen. Ik gebruik daarvoor een krachtige methodiek ontwikkeld door Marcel Hendrickx van Het Ontwikkelingsinstituut.

Ik leid je doorheen een proces dat werkt op het onbewust niveau. De coaching vertrekt niet vanuit de ratio. Je kiest er niet bewust voor om bijvoorbeeld te piekeren of uit te stellen of de lat te hoog te leggen, dat gebeurt gewoon. Het patroon kan dan ook niet louter rationeel worden bijgestuurd. We vertrekken vanuit je emotie, je verbeelding, je onbewuste. We richten ons op de samenwerking tussen de linker hersenhelft, die altijd denkt, en de rechterhersenhelft, die zorgt voor creativiteit en gevoel. Het denkende deel stuurt je perfectionisme aan, het andere deel wil je laten leven als een vrij persoon.

Naarmate die samenwerking sterker wordt, komt er harmonie en rust. Er ontstaat een nieuw patroon met als kern: ik ben oké zoals ik ben. Je leert de kracht die onder je perfectionisme schuilt op een evenwichtigere manier inzetten om je doelen te bereiken. Je wordt terug een vrije persoon, spontaan en authentiek. De kwaliteit van je leven verhoogt aanzienlijk.

 Interessante links en artikels

Ik ben opgeleid tot perfectionismecoach aan het Ontwikkelingsinstituut. Op hun website vind je uitgebreide informatie over het ontstaan en de gevolgen van perfectionisme. Ik houd me aan hun deontologische code.

Psychologie Magazine 

De Standaard 

Samana Magazine 

Gazet van Antwerpen 

Het Belang van Limburg